Wat doe ik?
Borstweefselbehandeling
VLOW® staat voor Veno Lymfatische Optimalisatie van het borstWeefsel. Het is een manuele behandeling van de borst, voor alle vrouwen die borstgezondheid ter harte nemen. De gebruikte technieken zijn gebaseerd op natuurgeneeskundige principes, zoals het stimuleren en ondersteunen van het natuurlijk zelfhelend vermogen van het lichaam.
Het doel van de behandeling is de doorbloeding, de afvoer van lymfe en het immuunsysteem in het borstweefsel te stimuleren. Dit helpt borsten gezond te blijven en klachten te verminderen. De behandeling heeft een ontspannend effect op het hele lichaam en versterkt je gevoel van vrouwelijkheid. Aandacht en balans zijn de sleutelwoorden van deze therapie.
Als je geen klachten hebt en je je borstgezondheid wil onderhouden, is één behandeling elke 6 maand aan te bevelen. Vrouwen met pijnlijke borsten, cysten, of andere klachten worden geadviseerd om drie tot vier keer per jaar een behandeling te ondergaan.
Tussen de behandelingen zit best een periode van drie tot vier weken, zodat het lichaam tijd heeft om te zuiveren en opnieuw balans te vinden.
Indien een mammografie of een thermografie ingepland is, laat je minstens zes weken voordien geen behandeling doen.
Ik ben als VLOW ®-borstweefselbehandelaar geregistreerd in het VLOW ® kwaliteitsregister. Raadpleeg dit hier
Het boek “ Over borsten” van Leen Steyaert is een aanrader indien je je verder wil informeren over borstgezondheid.
Shiatsu
Shiatsu is een Japanse vorm van lichaamswerk die bestaat uit het toepassen van druk met duimen, vingers en handpalmen. Het betekent letterlijk vinger – druk. De oorsprong van shiatsu komt uit de traditionele oosterse geneeswijzen die haar oorsprong vindt in China en Japan.
Shiatsu werkt preventief en ondersteunend bij klachten die gerelateerd zijn aan stress.
Shiatsu wordt gegeven op een futon (dikke matras) op de grond en boven op de kleding. Voedingstips en lichaamsoefeningen vullen het geheel aan, zodat je thuis je gezondheid zelf verder in handen kan nemen.
Naast deze algemene werkvorm van shiatsu die toegankelijk is voor iedereen, heb ik speciale aandacht voor zwangeren en stoelshiatsu, vooral gebruikelijk in bedrijven. Onderstaand vind je een woordje uitleg
Shiatsu bij zwangeren
De zwangerschapsperiode is een mooie tijd, waarin veel verandert in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen, die invloed kunnen hebben op psychisch en emotioneel welbevinden. Blijdschap wordt afgewisseld met vragen en onzekerheid.
Shiatsu is een weldaad. Na de behandeling voel je een diepe ontspanning en kunnen klachten verminderen of verdwijnen. Het helpt je om vertrouwen te krijgen in je veranderende lichaam. Je leert beter ontspannen als je regelmatig een shiatsu behandeling ondergaat.
De partner is uiteraard ook welkom: er worden tips meegegeven hoe hij of zij kan ondersteunen tijdens de zwangerschap en bij de bevalling.
Shiatsu op de werkvloer
Werkgevers die de gezondheid van hun werknemers serieus nemen, omarmen initiatieven op het gebied van rust en ontspanning. Stoelshiatsu is een laagdrempelige, effectieve massage, waarbij de ontvanger nieuwe energie opdoet. De speciale stoel waarop de massage gegeven wordt, is gemakkelijk mee te nemen en op te stellen op elke gewenste plek.
De stoelmassage maakt de spieren los en zorgt ervoor dat de gebieden die het meeste te lijden hebben onder werkstress of een verkeerde houding zich kunnen herstellen. In een behandeling van een half uur worden rug, nek, schouders, armen en handen gemasseerd. De kleren kunnen daarbij gewoon aan blijven. Na een stoelmassage voelt uw werknemer zich ontspannen en kan hij of zij energiek aan het werk. Regelmatige massages stellen uw werknemer beter in staat om naar zijn of haar eigen lichaam te luisteren en stress te voorkomen.
Met het aanbieden van Stoelshiatsu op het werk laat u uw actieve betrokkenheid bij de gezondheid en het welzijn van uw medewerkers zien. Medewerkers ervaren dit als een positieve investering.
U kan vrijblijvend een offerte vragen door te mailen naar welkom@vrouwenmantel.be
Massage bij kanker
Personen die kanker krijgen, worden op heel wat vlakken uitgedaagd en uit balans gebracht. Zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel als relationeel, hebben de diagnose, de ziekte en de bijbehorende behandelingen een heuse impact. Massage kan op zulke momenten een welgekomen afleiding zijn van zorgen en pijn.
Massage bij kanker biedt geen genezing, maar ondersteunt via de ontspanning het immuunsysteem en daardoor het herstel. Klachten als pijn, stress, angst, slapeloosheid en depressie kunnen hierdoor verminderen.
Bovendien kunnen de positieve prikkels van de zachte aanraking ook helpen het contact met je eigen lichaam weer te herstellen. Dit alles draagt bij tot een verbetering van de kwaliteit van leven.